Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

In de eerste 6-8 levensmaanden is de neus de enige bron van ademhaling die de zuigeling heeft.

Zodra het neusje verstopt raakt, wat met een kleine verkoudheid al snel wilt gebeuren, kan een baby heel snel benauwd worden. Het gebruik van een externe hulpbron kan in dit geval zeer goed van pas komen.

Wat kan een verstopte neus veroorzaken?

De onvolgroeide neusholtes van baby’s werken nog niet optimaal waardoor ze extra vatbaar zijn voor verkoudheidsvirussen. Ook kunnen ze droge lucht en slechte luchtkwaliteit niet goed tegen gaan. Ze zullen waarschijnlijk overbelast raken wat kan leiden tot verstopte neusjes.

Enkele oorzaken die kunnen leiden tot verstopte neusjes zijn:
  • Veranderingen in het weer en droge lucht
  • Allergieën
  • verkoudheidsvirussen
Een baby met een verstopte neus vertoont vaak de volgende symptomen:
  • Snurken
  • Luidruchtige ademhaling
  • Loopneus
  • Ademloosheid
  • Hoesten en niezen

Als de baby een dichte neus heeft en niet beter kan ademen zal hij ook minder eten en slapen. Hij voelt zich waarschijnlijk rusteloos en prikkelbaar wat veel uitdagingen met zich mee kan brengen tijdens het ouderschap. Sommige behandelingen zoals stoom of een warm bad kunnen verlichting bieden. Als het niet werkt kunt u kiezen voor speciale neusdruppels voor baby’s welke u kunt halen bij de drogist of apotheek.

Als de baby zich ondanks alle behandelingen nog steeds niet lekker voelt kunt u gebruik maken van een elektrische neusreiniger.

Wat is een elektrische neusreiniger?

De checklist voor de kinderkamer niet compleet zonder een elektrische neusreiniger.
Een elektrische neusreiniger is een steeds populairder en veilig apparaat wat specifiek bedoelt is om verstopte neusjes schoon te maken. De zuigkracht is sterk genoeg (tot maximaal 70Kpa) om loslopend neusslijm eenvoudig te verwijderen. Zo kunnen de luchtwegen vrijer komen en de baby’s vrijer ademen.

Waarom een elektrische neusreiniger?

Een verstopt neusje kan zorgen voor een flink verminderde eetlust bij uw baby. De verkoudheid kan de smaak van het eten beperken waardoor de baby kieskeuriger kan worden. Het is handig om voor het eten het neusje te schoon te maken zodat uw baby beter zal gaan eten. Ook kan de baby moeite krijgen met slapen waardoor hij rusteloos en prikkelbaar word.

Helaas hebben baby’s en kleine kinderen de techniek om hun neus te snuiten nog niet onder de knie. Wat de oorzaak van een verstopte neusje ook is, zij hebben externe hulp nodig om het vrij te krijgen. Een elektrische neusreiniger heeft een aanhoudende zuigkracht en kan zorgen voor een effectieve en zeer eenvoudige verlichting bij een verstopt baby en kinderneusje. Wegens het gebruikersgemak, de veilige en hygiënische werking, heeft een elektrische neusreiniger de voorkeur van velen ouders.

Hoe werkt het? 

Na het kiezen en eenvoudig monteren van de gewenste siliconen tip kunt u de neusreiniger starten. Kies de gewenste zuigkracht en houdt het voorzichtig tegen het neusslijm aan zodat het opgezogen kan worden. Na gebruik kunt u de neusreiniger eenvoudig reinigen door met een doek af te nemen of onder de kraan af te spoelen (LET OP: Niet iedere neusreiniger is waterbestendig. Kijk goed bij de product beschrijving van het gekozen artikel of deze ook waterbestendig is).

De opzetstukken zoals het reservoir en de siliconen tips kunt u in alle gevallen met warm water schoonmaken.

Zuigkrachten

Alle elektrische neusreinigers van Hoy en Dia zijn speciaal ontworpen voor het reinigen van baby en kinderneusjes. Dit houdt in dat de zuigkracht sterk genoeg is (Maximaal 70Kpa) om het neusslijm te kunnen verwijderen en het geen kwaad kan doen aan een baby en kinderneusje. Wij garanderen u een veilig en hygiënisch artikel voor het reinigen van baby en kinderneusjes. 

Hoe weet ik welke zuigkracht het beste past bij mijn baby?

Wij raden in alle gevallen aan om met de laagste zuigkracht te starten en deze te testen op de handrug. Zodat u zelf ook kunt aanvoelen hoe sterk de zuigkracht die u gekozen heeft is. Mocht het neusslijm wat stugger zijn kunt u voor een sterkere stand kiezen. 

Gebruikers tips 

Hoe diep kan de siliconen tip in het neusje

Bij het gebruik van een neusreiniger is het belangrijk om er voor te zorgen dat het opzetstukje niet te diep in het neusje van uw baby gaat. Het is meer dan voldoende als het zich bij de ingang van het neusgat bevind. Houdt in alle tijden goed in de gaten of uw baby er nog comfortabel mee is. 

Houdt een neusgat dicht

Houdt tijdens het reinigen van het neusje een neusgat dicht, op deze manier zal u merken dat u meer zuigkracht creëert en het neusje van uw baby en kind sneller en effectiever gereinigd kan worden. 

Laat de neusreiniger zijn werk doen

Druk de neusreiniger niet hard tegen de huid maar houd het zachtjes tegen het neusslijm aan. Op het moment dat u de neusreiniger tegen de huid drukt zal u merken dat er enkel op die plek neusslijm zal worden verwijderd. Dit kan de effectiviteit verminderen. 

Mondslijm

De neusreiniger kan ook gebruikt worden voor slijm in het mondje van uw baby. Echter zal het reservoir van de neusreiniger wel sneller vol komen te zitten waardoor u het dus vaker moet legen. 

Schoonmaak

Besteed genoeg aandacht aan hygiëne. Als vuil en onzuiverheden in contact komen met de slijmvliezen, kunnen ze ontstekingen veroorzaken. Maak voor gebruik de opzetstukken goed schoon!

Kijk voor het reinigen van de neusreiniger goed of de gekozen neusreiniger waterbestendig is of niet. Is de neusreiniger waterbestendig kan deze makkelijk gewassen worden door onder de kraan af te spoelen (AUB geen enkele neusreiniger onder water dompelen, de neusreinigers zijn niet volledig waterdicht). Is de neusreiniger niet waterbestendig dan kunt u de body het beste reinigen door deze na gebruik schoon te maken met een vochtige doek. 

Schoonmaak opzetstukken

De siliconen opzetstukken kunt u eenvoudig reinigen door ze na gebruik met warm water af te spoelen. Ook is het mogelijk om ze in de afwasmachine te doen of in kokend water te leggen. Maar enkel als deze geen hogere tempraturen dan 100°C bereiken. De overige opzetstukken zoals het reservoir kunnen geen hogere tempraturen verdragen. Deze kunt u onder de kraan met lauw/warm water schoonmaken. 

Wilt u meer weten? 

Voor andere vragen of onduidelijkheden kunt u ons contact formulier invullen. 
Wij zullen in alle gevallen zo snel mogelijk contact opnemen.